Понеделник, 10 Март 2014 by

Mirror M6 by Hamann Turns Heads at Geneva

Иако Hamann со присуството на Женева Мотор Шоу 2014 би можел да си отидe како игнориран, со толку многу светски премиери наоколу, германскиот тјунер најде начин да се привлече внимание на својот штанд, со користење на нивните најнови повторувања на огледалата со комплет за М6 BMW.
Нивните преземени дејности во врска со супербрзите 2-ни врати купе со карактеристики на некои од најпознатите агресивни елементи може да се најдат на пазарот, ако Баварците и своите сопствени М комплет не е доволни за вас.
До пред извесно време, целиот браник беше променет во  поголеми отвори за воздух и јаглеродни влакна на усната на дното. На лесен материјал е, всушност, се користи речиси насекаде на автомобилот, од хаубата (кој има отвори на него за подобро струење за сите околу) до покривот, задното крило и дифузор за максимално намалување на тежината.
Круг наназад, стаклата се затемнети додека во широкиот тело комплет се сместени масивни 20 "црни Hamann тркала кои одговараат на целокупниот план на автомобилот кој е прекрасен со замрзната сенка на сива боја.
HAMANN значки одат насекаде околу себе, како замена на секоја сино и бела рондо првична поставпка на автомобилот, додека само од оригиналните беџови кој сè уште стојат на автомобилот е решетката на бубрезите, велејќи дека е " М6 ".
 
Тунинг на моторот не е Forte на Hamann но сепак, некако, тие успеале да се притиснат во повеќе енергија од 4,4 -литарски V8 под хаубата што сега се прави до 720 КС и 760 Nm (560 lb-ft) на вртежниот момент.