Понеделник, 31 Март 2014 by

BMW X3 2015

Благодарение на новата генерација на BMW на TwinPower турбо дизел мотори , одличните перформанси се достапни низ целиот опсег, а сепак двете економии на горивото и емисијата на CO2 виделе понатамошни подобрувања со забележителни резултати. Како пример за овој инженеринг е моќта на BMW X3 sDrive18d каде постигнува бројка со комбинирана потрошувачка на гориво и емисијата на CO2 60.1mpg и 124g/km . 
Во меѓувреме, на спротивниот крај на опсегот, новиот xDrive35d може да достигне 250 км/ч на отворено и спринт од 0 до 100 км/ч  од остатокот во само 5,3 секунди, додека сеуште постигнувањето е над 47mpg.
Новата BMW X3 може да се идентификува со внимателна ревизија на својот експресивен стил, нови бои, и дополнувања на внатрешен дизајн и трим опции. Сите модели сега функционираат на зголемување на износот на стандардната опрема , додека клиентите , исто така, можат да изберат нов xLine модел и понатаму да го персонализира на нивниот X3.
ModelPower ( КС) 
                           Вртежен момент (Nm ) 0 - 100 км/ч (секунди) Максимална брзина (км/ч ) во комбинација (mpg) емисија на CO2 (g / km )
BMW X3 sDrive18d  1503609.5       ( 9,8 ) 12.156,5 ( 55,4 )                                    131 ( 213 )
BMW X3 xDrive20d  1904008.1        (8.1) 13.152,3  ( 54,3 )                                    143 ( 238 )
BMW X3 xDrive30d  258560            ( 5,9 )        144 ( 47,9 )                                          ( 256 )
BMW X3 xDrive35d  313630             (5.3)          152 (47.1 )                                          ( 267 )
Дизајн и функционалност
Новата BMW X3 веднаш се идентификува како припадник на успешното БМВ семејство X, и поседува впечатливо присуство на патот. Настрана од неговата должина, е прикажано зголемената димензија од еден сантиметар, го има истиот компактен изглед, употребливи димензии како на својот успешен претходник.
Сепак, со новиот BMW X3 кој има домаќински  дизајн промени. На предниот крај, нов близнак со кружни фарови - достапни во изборен и целосна LED спецификација заедно со опционални LED предни светла за магла - комбинација со истакнато БМВ оптеретување на решетката и својот нов опкружувачки звук. На предните и задните браници се стекнаа со нови контури, додека LED индикаторите се сега сместени во новите надворешни ретровизори . Четири нови надворешни бои со нијанси и пет нови дизајни на тркала од лесни легури се прошири опсегот за индивидуализацијата.

Тунирај во 3D