Понеделник, 31 Март 2014 by

Audi S1 Sportback 2015

Неодамна, Ауди објавени детали за 2015 Ауди S1 Sportback. Сo 2.0 литарски TFSI и централни сили на хард дискот и развива 231 HP на максимална моќност и 370 Nm максимален момент. 
2015 Ауди S1 Sportback забрзува од 0 до 100 km / h во 5,9 секунди и има максимална брзина од 250 km / h. Во просек спортски, со мелодичен TFSI троши само 7.1 литри гориво на 100 километри. 
Цената на новиот S1 Sportback, кој ќе биде достапен на дилери во Германија во вториот квартал на 2014 година, ќе биде 30.800 €.
 

Тунирај во 3D