Понеделник, 31 Март 2014 by

Maserati Alfieri Concept 2014

Maserati го претстави Alfieri , 2 2 концепт автомобил за да ја прослават стогодишнината на брендот во Женева Палекспо. Alfieri е возбудлив, но и реален и 100% функционален прототип кој вели дека е повеќе за дизајнот на ДНК на идните Maserati модели, а тоа би можело да биде вратата за иднината на Trident Марката.
Впечатливиот нов концепт го носи името на Alfieri, најистакнатите браќа на Maserati и инженеринг гениите кој ги основал " Officine Alfieri Maserati " во Болоња пред еден век. Но Alfieri беше создадена за Maserati Центро стилови во Торино од страна на група на талентирани млади дизајнери, под раководство на Марко Tencone набљудувани од страна на Лоренцо Ramaciotti .
При тоа, за својата 100- годишнина, Maserati е компанија во ликовно здравје. Амбициозен план кој полетал во 2013 година со презентација на Quattroporte и Ghibli модели и е трансформирање на италијанскиот производител во сериозен играч во спортски автомобил со сегмент премија. И затоа во само една година , од 2012 година до 2013 година, продажбата се зголеми за 150 %, од 6200 до 15.400 автомобили.
Денес Maserati е со глобален автомобилски плеер со комплетен модел и опсег составен од две и четири врати, два GT спортски автомобили, четири мотори ( V8 мотор, V6 двојно турбо , V8 мотор Н.А. и турбо дизел ), две различни архитектури ( AWD & RWD ) и SUV кој треба да пристигне наскоро.

Тунирај во 3D