Недела, 16 Март 2014 by

The Audi TT 4-Door Coupe Makes Sense

Може нешто од Мерцедес да сe научи, а тоа е дека сите купе купувачи всушност не сакаат да се откажат од удобноста на нивните патници. 
Уште од првата генерација на CLS излезе што пред една деценија, на пазарот за четири врати coupes се зголеми толку многу што сите главни играчи во германската премиум сцена не можат без нив. БМВ ги нарекува Gran Coupes додека Ауди инсистира на користење на нивното речиси универзално Sportback име, за досега најмалиот да биде А5. Но, што ако тие отиде малку пониско, во малку помал и покомпактен сегмент.
 
Ова рендерирање е само шлаг од страна на Теофил Чин кој покажува она што на Audi TT ќе изгледа ако  имаше екстра пар на врати. Тоа не е надвор од концепцијата за нив всушност да направи нешто како ова, особено со оглед на задните седишта каде се најголемиот дефект на ТТ. Последниот пар на врати навидум случајно додадени на Ауди го носат името " А1 Sportback ". Оваа 5- врати верзија на супермини се покажа многу успешна и ние не се сомневаме дека истите ќе бидат вистина за потенцијален ТТ Sportback . Модуларен MQB платформа лесно ќе ви овозможи за неколку дополнителни сантиметри да се додаде. Единствениот проблем ќе биде поклопувањето со А3 седан, кој веќе се смета за директен ривал на Мерцедес ОАК купе со четири врати . Но, додека таа кола доаѓа со углед, кој е многу добар за компанискиот автомобил, ТТ секогаш ќе биде тешко прашање на семејството, па убаво би можело да бидат принудени во постоењето.
 
Сепак, љубителите на Ауди најверојатно ќе мора да признаат, тоа не изгледа  кул како ОАК . Можеби Ауди ќе се обиде со контрастен покрив како на некои шарени трим изведби како што тоа го правеа со А1 . Како што стои, ТТ е малку како германска кујна: пристоен и конзистентен , но малку сув.
 
Ако може да се стават екстра врати на мини автомобилот, зошто да не може истото да го стори и Audi TT ?

Тунирај во 3D