Забава

Авто Салон

Владата ќе објави нов јавен повик за пополнување на 99 раководни места на централно и локално ниво, соопшти владиниот портпарол, Александар Ѓоргиев.Огласот ќе трае до 5 јули и на него ќе можат да се пријават сите граѓани кои сметаат дека ги исполнуваат условите во јавниот повик и дека можат да придонесат за исполнување на зацртаните реформи.
Според 2012 студија направена од страна на Интербренд, најголемиот светски бренд консалтинг агенција, Киа сега е еден од "Топ 100 Најдобра Глобална марки".
Бренд на Kia е во вредност од $ 4100000000 и на тој начин става 87. на листата, со што на топ 100 за прв пат досега. Ова е 50-процентно зголемување од околу минатогодишната бренд вредност.
БМВ го оштри својот ривал за подобро презентирање на својот пазар, но Мерцедес не е надвор од броењето, сепак БМВ објави зголемен раст на продажбата со вкупно 120.982 возила кој се  испорачани на купувачите низ целиот свет. Од јануари 2011 година продажбата сега има  вкупно до 919.288 Мерцедес-Бенц патнички возила, што претставува зголемување од 7,6%.
Terrafugia e на пат да биде предложен како првиот летечки автомобил на масовен пазар. Тој е хибриден – користи електрично-бензинско полнење.
Падот за сите марки во првите три месеци на 2013 година. достигна 9,8%. Регистрациите на новите автомобили во март се намалиле со 10,2%, што е 18-ти последователен месец на пад на продажбата на автомобили во земјите од Европската унија (ЕУ), објавија од Европската асоцијација на автомобили (ACEA).

 

 

world championship

 • Last updated: 30 Мар 2014 22:25 UTC
    team points
  1 Mercedes 068
  2 McLaren-Mercedes 043
  3 Ferrari 030
  4 Williams-Mercedes 020
  5 Force India-Mercedes 019
  6 Red Bull Racing-Renault 015
  7 STR-Renault 007
  8 Sauber-Ferrari 000
  9 Lotus-Renault 000
  10 Caterham 000