Забава

Авто Салон

Производителот на автомобили “Опел” соопшти дека до 2016 година ќе ја затвори втората по големина фабрика на територијата на Германија – овојпат во Бохум.
Како најголема забелешка на Европската Комисија кон Република Македонија е неефикасното судство. Познато е дека нема лоша правда, туку има лошо спроведување на истата, нема лоша политика има само лоши политичари, нема лоша економија, туку има лоши економисти!!!
За две години треба да започне изградбата на железничката пруга од Бељаковце до Крива Паланка долга 36 километри, која е дел од Коридорот 8. Договорот за изработка на главниот проект за оваа делница е потпишан денеска со германската консултантска компанија Обермаер од Минхен.
Грција, иако е најзадолжената земја во Европа, има најголеми резерви златна руда на целиот континент. 
Една канадска компанија вели дека е спремна да инвестира повеќе од една милијарда долари за ископување и да отвори илјадници работни места.
Се намалуваат заштедите на граѓаните во банките. Во мај годинава, според извештајот на Народната банка на Мекедонија (НБРМ), висината на штедните влогови на граѓаните достигнала 2, 915 милијарди евра, што во однос на април е намалување за околу 2 милиони евра, а во однос на крајот на минатата година се пониски за 16 милиони евра.

 

 

world championship

 • Last updated: 30 Мар 2014 22:25 UTC
    team points
  1 Mercedes 068
  2 McLaren-Mercedes 043
  3 Ferrari 030
  4 Williams-Mercedes 020
  5 Force India-Mercedes 019
  6 Red Bull Racing-Renault 015
  7 STR-Renault 007
  8 Sauber-Ferrari 000
  9 Lotus-Renault 000
  10 Caterham 000