Menu

Co 3000 кс Nissan GT-R Речиси одлетува на Дино при тестирање за 6 сек за 1/4-Миља рекорд

Битката за четврт-Миља и светски рекорд за Nissan GT-R сега е посилна од било кога, со најмалку двајца нови програмери од САД и Бахреин со една цел, да се изборат да се донесе R35 во арената 6S. И авантури што се случуваат зад сцената на оваа брзина може да биде ангажирање на работа која обично го добива целото внимание.

Случајна точка, каде со dyno се работи во првиот дел од снимката на дното од страницата. Трик е да се види како доаѓа од екстремниот турбо систем, преку кој американскиот специјалист е тој кој во моментов го држи рекордот за најбрз (изминато време) во светот со Godzilla во спринт на 1320, а можете да го проверите бројот на сликата во галеријата, а вашее правото за повеќе детали за ова прашање.

Овој GT-R, кој испорачува околу 3.000 коњчиња, неодамна беше врзан за dyno.

Како што ќе може да се забележи во видеото, на Nissan дејствува како нејзината единствена цел во животот е да го распарчуваат dyno-то, и се обидуваат да го симнат користење на брутална сила и пламен.

3000-hp-nissan-gt-r-nearly-flies-off-dyno-while-testing-for-6s-1-4-mile-record_2 3000-hp-nissan-gt-r-nearly-flies-off-dyno-while-testing-for-6s-1-4-mile-record_1

Овој вид на битките се дефинирани од страна на целокупната поставеност на автомобилот. Тоа не е тешко да се зголеми на турбо системот, но да се задржи во истиот терк е целата тежина на достигнувањето -удар што се случува во внатрешноста на монструозниот пат каде е изменето V6 срцето на работа, е вистински предизвик.

3000-hp-nissan-gt-r-nearly-flies-off-dyno-while-testing-for-6s-1-4-mile-record_4 3000-hp-nissan-gt-r-nearly-flies-off-dyno-while-testing-for-6s-1-4-mile-record-115717-7

На Nissan GT-R, сега е на пат за Орландо, Флорида, каде што ќе имаат за цел да постави нов рекорд од утре. Со овој автомобил веќе ја влечат 7.01s работи со помош на својата 2.016 конфигурација, ние очекуваме експлозивна оглас за следната недела. И бидејќи Ekanoo трки АМС Performanceand Катар, исто така, ќе се пукање за наведената евиденцијата (а), ние имаме голем број на активности кои се очекуваат оваа година.

 

Share This:

No comments

Leave a Reply

AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

Like us on Facebook

Видео На Денот