Menu

12 бода предност, дали се доволни?

За многу кратко време ќе го дознаеме старо-новиот шампион во формула 1, но дали тоа ќе биде британецот Л. Хамилтон или Финецот Н. Розберг, ќе дознаеме наскоро. Моменталната предност е на страната на Н. Розберг кој има бодовна предност пред Хамилтон од 12 бода, но и една победа помалку од него. Што значи доколку Л.Х победи и на последнава трка, а Н.Р заврши како 4-ти, тогаш Хамилтон е освојувач без дилеми, но пред почетокот на шампионатот се спроведе и еден нов факт, дека оној кој ќе има најмногу победи е победник на шампионатот, без разлика на бодовите, што во моментов му одговара на Хамилтон. Останува да видиме какво шоу следува!!

Share This:

No comments

Leave a Reply

AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

Like us on Facebook

Видео На Денот