Menu

660 КС BMW M3 Лебди надвор од својот пат во Нирбургринг

Нирбургринг има стекнато повеќе популарност од кога било досега, но овие денови, вие не мора да биде експерт во својот автомобил, каде се се очекува повеќе и со повеќе возачи кои се обидуваат да се мешaт.
Сепак, лебдењето е забрането за време на Нирбургринг Touristenfahrten (туристички ден). Настани за добра причина – lapping Зелената површина е Пеколот во сообраќајот и е доволно опасно, а (тука се и некои екстремни примери за вас), па нема потреба да се зголеми нивото на опасност од лизгање низ на патеката.

Сепак, извлекувајќи ја опашката надвор од асфалтот со акробации кога не постојат премногу автомобили е ОК, и да се добие по некој Лајк, но некој луд возач да прави такви авантури кога околу него има премногу аматери, не е во ред!

Иако овој модел на БМВ има 660кс, сепак тоа не му дозволува на професионалниот возач играње со него на ваков начин.

На прв поглед, тоа може да изгледа како возачот во М3 да има многу аргументи за доставување на таков момент, кога гумата гори. Така покажувајќи од аголот, каде се гледа како дарежливо се лизга по асфалтот ни дава доказ дека работите се под совршена контрола.

Сега, ние и не сакаме да размислуваме за потенцијалните последици од таквите лебдења кои се претвора во неконтролирано вртење. И ако се уште не сме убедени дека ова е лоша идеја, но замислете ги другите возачи.

И да, овој вид на однесување што го прави “безбедносното возило” е повеќе од ироничен, па можеби привремена забрана за овој возач не би било лоша идеја.

hqdefault

Share This:

No comments

Leave a Reply

AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

Like us on Facebook

Видео На Денот