Menu

Мазда, со нов модел и 400 кс во RX-9

Mazda дебитираше со овој концепт RX-визија во 2015 година во Токио Мотор Шоу, и никој не сакаше да знае кога пеколниот модел на RX-9 ќе биде изграден. Mazda се пресели подалеку од својот зум-зум модел како на сликата, но моделите на ротационен погон RX се иконите, и ние сме сигурни за овие автомобили, колку може да се направат да бидат познати и жедни во моторот со само малку поголема поефикаснот благодарение на својата SKYACTIV технологија. Сега се чини дека ние може да го имаме одговорот на прашањето кое го баравте со години: списание на Јапонија, Холидеј Авто вели RX-9 е greenlit и ќе оди на продажба од 2020 година.

590278 590279

На Автомобилот се забележува дека дизајнот на автомобилот е променет значително од концептот на RX-Визијата. Додека формата на RX-9 во моментов е непозната (овие слики се само нацрти, за сите). Јапонците најавуваат дека прикажаниот модел ќе се напојува од страна на два 800цц ротори за вкупна зафатнина од 1,6 литри. Благодарение на турбо полнење и можна употреба на HCCI се нуди палење со компресија (со помош на компресија за да се предизвика согорување, наместо една искра). Вкупната моќност на моторот, се предвидува да биде 400 коњи. Без оглед на тоа како изгледа, колку енергија има или она што не чини, нам ни е драго да се слушне дека RX-9 е можеби и на својот пат.

590270 590271 590272 590273 590275 590276

Share This:

No comments

Leave a Reply

AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

Like us on Facebook

Видео На Денот