Menu

Иџе Стефановски во ФИА ETCC Трка ја освои Словачка ….

Иџе на седмото место во првата трка и се “откажа” во втората трка ….
Уште една трка, уште еден неуспех. Но, Игор Стефановски – Иџе е “полн со копнеж”. Тој е неискусен, во новиот “циркус“, но Игор е борец, нема да престане. Сигурни сме дека ќе застане на пијадесталот со “успех” … во Словачка, немаше среќа.
Тој додаде уште два бода во Словачка на своето салдо поени и (има 4 поени од Франција и Словачка). Во првата трка, остана на седмото место, а во втората …. по три круга извозени остана одстрана по судирот со Норберт Наѓ …
Јас останувам оптимист дека Иџе на следната трка ќе оди многу напред ….
Следната трка е во Германија на познатата стаза Nürburgring Парк – 26-28 / 05/2016, мислиме дека на оваа стаза Иџе ќе се пронајде …

Трка бр 1
1 Крис Ричард ШВА S2000 Honda Civic FB TCR 11 – – 158.1 2: 14,822 5
2. Петрово Рикли ШВА S2000 Honda Civic FB TCR 11 3.044 3.044 157,5 2: 15,281 8
3 Фабио Мота ПОР S2000 SEAT Leon Куп тркач TCR 11 3.060 0.016 157,4 2: 15,408 4
4 Норберт Наѓ УНГ S2000 SEAT Leon Куп тркач MK3 11 6.186 3.126 157,7 2: 15,104 4
5 Младен Лалушич СРБ S2000 SEAT Leon Куп тркач TCR 11 22.915 16.729 158,7 2: 14,254 4
6 Волфганг Кригл АВС S2000 SEAT Leon Куп тркач MK3 11 43.468 20.553 154,8 2: 17,678 5
7 Игор Стефановски МКД S2000 SEAT Leon Куп тркач TCR 11 1: 46.495, 1: 03 027 154,3 2: 18,165 4
8 Улрике Крафт ГЕР S1600 Ford Fiesta 1.6 16V 10 1 ЛП. 1 ЛП. 139,9 2: 5 32 335
9 Никлас Масчин ГЕР S1600 Ford Fiesta 1.6 16V 10 1 ЛП. 0104 140.5 2: 31,661 5
10 Томас Корени ЧЕХ S1600 Ford Fiesta 1.6 16V 10 1 ЛП. 1,048 140.5 2: 31,702 5

IGOR SLAVACKA 3 IGOR SLOVAČKA ODUSTAJENJE

Share This:

No comments

Leave a Reply

AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

Like us on Facebook

Видео На Денот